Валутни курсове

Хороскоп

събота, 21 април 2012 г.

Реал детронира Барселона, Моуриньо триумфира на "Камп Ноу"


Реал Мадрид спечели очакваното с огромен интерес от цял свят „Ел Класико" срещу Барселона.

„Белия балет" триумфира с 2:1 и то на „Камп Ноу". Успехът на практика означава, че „кралския клуб" е новият шампион на Испания, тъй като вече има 7 точки аванс пред големия си противник 4 кръга преди края.

Любопитно е да се отбележи, че успехът в Барселона бе първи за треньора Жозе Моуриньо всички играчи  на столичани, с изключение на Икер Касияс.

Барса пък не направи един от най-добрите си мачове. Гуардиола спеси силите на Санчес, Пике и Фабрегас, оставяйки ги на пейката, но се видя, че младоците тейо и Алкантара все още не са на нивото на титулярите.

Както се и очакваше, Барса беше по-активният отбор през почти целия мач, докато мадридчани залагаха предимно на контрите.

Тази тактика на Специалния бе облагодетелствана и от ранния гол, който Реал успя да вкара в 17-ата минута. Пепе засече с глава центриране от корнер, Валес изби, но в малкия пеналт Кедира се пребори с неориентирания Пуйол и добута топката във вратата.

Барса можеше да изравни в 27-ата мин, но Шави профука стопроцентово положение, Той бе изведе сам срещу Касияс, но би покрай вратата.

След почивката каталунците натиснаха още по-здраво, но трудно стигаха до положения пред противниковата врата. Шави отново бе близо до гол в 68-ата мин, но далечният му шут мина на сантиметри покрай гредата.

Барселона все пак стигна до изравняване в 70-ата минута, Меси напред с топка в крака у писна кум Иниеста, който с пета продължи към Тейо. Младокът шутира, но Касияс изби. Стражът блокира и удара на Иниеста, но топката някакси се озова във влезлия преди минута Санчес.

Първият удар на чилиеца пак бе спасен от вратаря, но падайки, Алексис успя да бутне топката зад голлинията.

Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. Секунди по-късно Реал си подпечата победата с типична контра. Йозил изведе Роналдо, той заобиколи Валдес и  порази опразнената врата.

До края Барса натискаше, но този път силите на каталунците не стигнаха. Така Реал показа, че заслужава да стане шампион, след като на практика спечели титлата на терена на вечния враг.

Барселона- Реал 1:2
0:1 Кедира (17')
1:1 Санчес 70')
1:2 Роналдо (73')

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, МАсчерано, Бускетс, Иниеста, Шави, Тейо, Алкантара, Меси

Реал: Касияс, Рамос, Пепе, Коентрао, Арбелоа, Чаби Алонсо, Йозил, Роналдо, Ди Мария, Бензема



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар