Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 25 април 2012 г.

Реал Мадрид - Байерн: единият е излишен


Когато играят Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен), шоуто винаги е гарантирано. Два от най-реномираните клубове в света се изправят един срещу друг в жесток дуел, след който победителят ще е само на една крачка от мечтания трофей в Шампионската лига. Отпадането на все още действащия първенец Барселона със сигурност изостря до краен предел амбициите на Реал и Байерн да вдигнат ценното отличие. Мадридчани от години се опитват да спечелят рекордна десета купа от турнира на шампионите, а баварците дават мило и драго, за да спечелят финала, който този сезон ще се играе на техния "Алианц Арена".

Преди седмица Байерн взе минимална преднина след победа с 2:1 в Мюнхен. Отборът на Юп Хайнкес показа достатъчно класа, за да се противопостави успешно на звездната селекция на Жозе Моуриньо. Германският гранд доминираше през по-голямата част от двубоя и заслужено стигна до победата, макар и с гол в последните минути.

В първия мач защитата пред Мануел Нойер действаше стабилно и допусна само една сериозна грешка, но след нея Месут Йозил вкара попадение, което може да се окаже с огромна тежест. Днес Реал със сигурност ще подходи по коренно различен начин и ще заложи на атаката. Това ще отвори повече пространства за Франк Рибери и Ариен Робен, които изгладиха неразбирателствата помежду си и са готови да поведат Байерн към финала.

Към Мюнхен гледа и Моуриньо. Преди две години португалецът направи Интер европейски шампион, побеждавайки на финала Байерн, и то точно на "Бернабеу". Сега той е устремен към историческо постижение и ще се опита да вдигне трофея с трети различен отбор.

Вероятни състави:
Реал М (4-2-3-1): Касийяс; Арбелоа, Пепе, С. Рамос, Коентрао; Кедира, Ч. Алонсо; Ди Мария, Йозил, Роналдо; Бензема
Старши треньор: Ж. Моуриньо
Байерн (4-2-3-1): Нойер; Лаам, Боатенг, Бадщубер, Алаба; Л. Густаво, Швайнщайгер; Робен, Кроос, Рибери; М. Гомес
Старши треньор: Ю. Хайнкес

Съдия: Виктор Касай (Унгария)
Стадион: "Сантиаго Бернабеу"
Начало: 21.45 часа



http://cl.sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар