Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 4 март 2012 г.

Спартак задълбочи кризата в Черно море


Спартак (Плевен) добави нова победа към актива си в НБЛ, след като в домакинския си двубой от XX кръг се наложи над Черно море (Варна) с 99:90. Илия Станков наниза 34 точки за победата на домакините, а Александър Дяковски и Веселин Георгиев приключиха съответно с по 15 и 14.

Васил Кьосев вкара 20 точки за „моряците”, а Николай Колев и Симеон Илиев добавиха по 17 точки, като последния овлдя и 10 борби.

През първата четвърт възпитаниците на Любомир Минчев имаха лек превес, като стрелбата от средно и далечно разстояние определено им потръгна и след 10 минути игра, Черно море водеше с 26:20.

През вторите десет минути домакините успяваха на няколко пъти да изравнят и дори да поведат, но след това допускаха съперника си отново да грабне лидерството. Все пак, в последните три минути баскетболистите на Спартак съумяха да стопят изоставане от четири точки и да се оттеглят на почивката при 44:44.

В третата четвърт играта отново бе изключително равностойна, но въпреки това, гостите пак успяха да стигнат до двуцифрен аванс. За съжаление на цялото спортно-техническо ръководство на Черно море, гостите допуснаха поредица от грешки до края на периода и Спартак поведе – 67:65.

В заключителните десет минути на терена имаше само един отбор – този на домакините, като Илия Станков и компания засипаха съперника си с точни стрелби от зоната за три точки. Това тотално обезвери „моряците” и в крайна сметка, последния съдийски сигнал прозвуча при 99:90 в полза на тима от Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК - ЧЕРНО МОРЕ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар