Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 28 март 2012 г.

Челси покори "Ещадио да Луж"


Отборът на Челси постигна изключително ценна победа с 1:0 като гост в първия двубой от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига срещу състава на Бенфика.

Единственото попадение бе дело на Саломон Калу в 75-ата минута, като с основна заслуга за гола бе Фернандо Торес, който проби и асистира брилянтно на своя колега.

Първата по-сериозна възможност пред една от двете врати се откри в 19-ата минута, когато Кардосо не успя да открие резултата в полза на Бенфика, макар да се освободи от Тери и да стреля опасно към вратата на Чех.

В 40-ата минута вратарят на домакините Артур спаси своя отбор от попадение след удар на Мейрелеш, който не се възползва по най-добрия начин от хубава атака, преминала през Торес и Калу.

Веднага след почивката домакините имаха претенции за игра с ръка на Давид Луис, който блокира удар на Кардосо, но реферът  остана безмълвен. В 53-ата минута Торес достави прекрасна топка към Калу, но котдивоарецът не успя да намери целта.

В 60-ата минута футболистите на Бенфика отново имаха претенци за 11-метров наказатален удар, този път за игра с ръка на Джон Тери. Бранителят наистина докосна топката с ръка, но съдията правилно не посочи бялата точка.

Минута по-късно Хуан Мата пропиля най-сериозната възможност в полза на Челси. 

Полузащитникът се възползва от грешка на Макси Перейра и овладя дълго подаване към себе си, финтира вратаря и от малък ъгъл не успя да вкара топката в мрежата, като вместо това нацели гредата.

В 66-ата минута португалският тим на свой ред направи невероятен пропуск. Жардел бе оставен непокрит след центриране и стреля от упор към Чех с глава, но чешкият страж показа невероятен рефлекс и не позволи на топката да влезе във вратата.

Така се стигна до 75-ата минута, когато „сините“ от Лондон Фернандо Торес доказа защо е на терена. Испанецът използва прекрасната си скорост и се откъсна отдясно на атаката, за да достави прекрасно подаване към Саломон Калу, който засече топката в мрежата за 0:1 в полза на Челси, отбелязвайки така ценното попадение на чужд терен.

До края на двубоя гостите издържаха на натиска и напрежение напуснаха "Ещадио да Луж" с много ценна победа и без гол в своята врата преди реванша на "Стамфорд Бридж" след седмица.

БЕНФИКА - ЧЕЛСИ - 0:1
0:1 - Калу (75')

Ето и съставите на Бенфика и Челси:

Бенфика: Артур, Емерсон, Луизао, Макси Перейра, Жардел, Хави Гарсия (81 - Нолито), Бруно Сезар (69' - Родриго), Аймар (69 - Матич), Гайтан, Витсел, Оскар Кардосо

Челси: Чех, Коул, Давид Луис, Тери, Ферейра (80 - Босингва), Рамиреш (68 - Лампард), Микел, Мата, Мейрелеш, Калу (83' - Стъридж), Торес



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар