Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 28 март 2012 г.

Реал Мадрид взе своето в Кипър


Реал Мадрид направи огромна крачка към класиране на полуфинал в Шампионската лига.

Испанците се наложиха с 3:0 като гост на АПОЕЛ Никозия в първа среща от четвъртфиналите, като по този начин до голяма спечен обезсмислиха реванша след седмица на „Сантяго Бернабеу".

След нулевото първо полувреме Реал стигна до два гола след почивката. Разписаха се Бензема на два пъти и Кака. Бразилецът се включи като резерва, но освен с попадението си се отличи и с асистенция за първия гол на Бензема.

Реал бе пълен господар на терена и спокойно можеше да се поздрави с по-изразителна победа, но пропуски в заключителната фаза на атаката лишиха „Белия балет" от още голове. Иначе АПОЕЛ се държа прилично за възможностите си, като успя да задържи нулево реми повече от 70 минути.

Първото полувреме на срещата бе сравнително скучно и почти не предложи интересни моменти пред двете врати. Все пак Реал създадоха едно чисто голово положение, което бе пропиляно наивно от Карим Бензема. В 33-ата минута французинът получи топката на празна врата, но от 3-4 метра не успя да нанесе точен удар и кълбото излезе в аут.

Малко преди това и Йозил излезе на стрелкова позиция, но ударът му от въздуха бе спасен с лекота от стража на домакините Хиотис. Напълно очаквано домакините от АПОЕЛ играеха прибрано в собствената си половина и почти не стигаха до вратата на Икер Касияс.

Нищо на терена не се промени и след почивката. Реал продължи да атакува, а АПОЕЛ да се брани мъжки. Гостите имаха смазващо предимство във владеенето на топката, но въпреки това трудно намираха свободни пространства в организираната кипърска защита.

Все пак в 73-ата бетонът най-сетне се пропука. Рикардо Кака, който се появи на терена за сметка на Игуаин, центрира отлично в малкия пеналт към Бензема, който с глава разпечата вратата на Хиотис - 0:1. Това беше 6-о попадение на Бензема от 9 мача в Лигата този сезон.

Рухнала веднъж, отбраната на АПОЕЛ се пропука и втори път. В 82-ата минута друга резерва - Марсело, проби отлично по левия фланг, нахлу в полето и подаде към Кака, който от няколко метра нямаше проблеми да вкара за 0:2.

Класическият резултат бе оформен в 90-ата минута от Карим Бензема, който завърши точно страхотна контраатака, преминала през Роналдо и Йозил. В крайна сметка това се оказа и последният интересен момент от срещата.

Реваншът в Мадрид е след седмица.

АПОЕЛ - РЕАЛ МАДРИД 0:3
0:1 Карим Бензема (73')
0:2 Рикардо Кака (82')
0:3 Карим Бензема (90')

АПОЕЛ: Хиотис, Пауло Жорже, Оливейра (12' Кака), Пурсайтидес, Вилиам Боавентура, Хараламбидес, Елио Пинто (72' Солари), Нуно Мораеш, Александру, Айлтон, Триковски
Треньор: Иван Йованович

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Коентрао (63' Марсело), Шахин (84' Гранеро), Кедира, Йозил, Роналдо, Игуаин (63' Игуаин), Бензема

Треньор: Жозе Моуриньо

Главен съдия: Феликс Брих (Германия)



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар