Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Базел постави на колене още един европейски гранд


Отборът на Базел продължава великолепното си представяне в тазгодишното издание на Шампионската лига. След като изхвърли от надпреварата съставът на Манчестър Юнайтед, днес швейцарският тим извоюва успех с 1:0 и над Байерн Мюнхен в първи осминафинален двубой между двата тима.

На препълнения „Сант Якоб Парк” в Базел домакините изнесоха изключително солиден мач и се поздравиха със заслужена победа след попадение на Валентин Щокер в 87-ата минута.

Гостите от Байерн Мюнхен достигна първи до опасност пред вратата на противника, но Франк Рибери не успя да се разпише в две удобни ситуации още през първите пет минути.

Последваха силни минути за Базел, но Джердан Шакири не бе достатъчно бърз и бъдещите му съотборници го изпревариха при опит да открие резултата от близко разстояние.

В 12-ата минута Ян Зомер отрази по прекрасен начин и най-чистото положение пред своята врата, избивайки много опасен удар на Рибери.

Базел отговори с атака на Щрелер и изстрел към Нойер от близко разстояние, но стражът спаси. 

Секунди по-късно Драгович насочи топката с глава, но ударът му срещна гредата.

В 19-ата минута баварците отново имаха огромен късмет, след като Фрай остана непокрит в наказателното поле и стреля към вратата, но топката отново се разтресе гредата.

До края на частта баварците имаха още два шанса да открият резултата в своя полза, но Зомер бе на мястото при изстрели на Алаба и Гомес.

След почивката гостите от Мюнхен продължиха да не бъдат достатъчно изобретателни в предни позиции, където единствено Франк Рибери се опитваше да действа нестандартно.

Постепенно баварците наложиха своето темно на игра и установиха контрол върху топката, но така и не успяваха да стигнат до гол. Алаба и Лам пробваха да се разпишат от далеч, но неуспешно.

Блестящи прояви на Зомер отново разколебаха Гомес, а малко изненадващо Юп Хайнкес замени най-активният си футболист Франк Рибери и пусна Томас Мюлер.

Точно когато изглеждаше, че всичко най-интересно в този сблъсък предстои на реванша в Германия, швейцарците нанесоха своя удар.

В 87-ата минута груба грешка в отбраната на Байерн позволи на резервата Щокeр да излезе на стрелкова позиция. Нападателят запази хладнокръвие и прати в екстаз трибуните на „Сант Якоб Парк”, извеждайки Базел напред в резултата с плътен удар покрай Нойер за 1:0.

БАЗЕЛ - БАЙЕРН МЮНХЕН - 1:0
1:0 - Щокер (87')

БАЗЕЛ:
Зомер, Щейнхофер, Абрахам, Драгович, Парк, Хюгел, Шакири (83' -Зоуа), Шака, Фрей (66' - Щокер), Щрелер, Фрай (90' - Кабрал)

БАЙЕРН МЮНХЕН:

Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Алаба, Кроос (89' - Олич), Тимошчук, Робен, Рибери (71' - Мюлер), Гомес



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар