Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Безплатен ток за най-бедните сърби през февруари


Президентът на Сърбия Борис Тадич заяви, че най-бедните домакинства ще бъдат освободени от плащане за потребената електроенергия през февруари.

"Трябва да обезпечим никой да не бъде изключен от мрежата при тези тежки обстоятелства", каза Тадич, цитиран от сръбските медии.

Той изрази загриженост за гражданите, които поради метеорологичните условия са се оказали в трудна ситуация.

Тадич заяви, че при тези тежки условия никой не бива да бъде изключен от мрежата, а компетентните органи трябва да се погрижат електроенергийната система да функционира по-възможно най-добрия начин в създалата се обстановка.

Гражданите и институциите да спестяват където и колкото е възможно, заяви обаче Тадич.

"Не е време за  осветление за украса, а за икономии на ток", категоричен бе той.

Като подчерта, че най-бедните домакинства ще бъдат пощадени да не плащат ток за този месец, той посочи, че това не означава, че ток може да се ползва неконтролирано. Определение за това кои са бедните домакинства ще бъде дадена от предприятието „Електропривреда Сърбие“.

Междувременно сръбското правителство реши да ограничи доставките на ток за учрежденията и компаниите, които са големи потребители, а не са от жизнено важно значение за всекидневния живот.

Решението е взето с цел защита на енергийната система на страната след доклад на енергийната компания, че независимо от всички усилия електроенергийната ситуация в Сърбия е много тежка поради изключително лошото време.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар