Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 19 февруари 2012 г.

Левски с първа победа на българска земя


Отборът на Левски постигна първа победа на българска земя. В контролна среща момчетата на Николай Костов победиха с 1:0 отбора на Локомотив (София). Днешната проверка между двата тима се радваше на голям зрителски интерес. Около 1700 човека решиха да разнообразят неделния си следобед и да наблюдават срещата, която се игра на едно от помощните игрища на стадион „ Георги Аспарухов". Единственото попадение вкара Тони Калво, който се появи на терена след почивката. Дарко Тасевски пък изпорти дузпа.

Първото полувреме не предположи много интересни моменти. В 15-ата минута най-дейният играч на Левски Жуниньо проби и стреля от 15-ина метра, но Валентин Галев спаси. Пет минути след това дойде и най-добрата възможност за гостите от Локомотив. Младен Стоев изпълни перфектно пряк свободен удар, но Пламен Илиев се представи на висота и спаси сигурен гол.

Следващите минути бяха за играчите в синьо, които наложиха тотален натиск над играчите на Антон Велков. Няколко опасни пробива на Жуниньо така и не се превърнаха в гол.

В 39-ата минута Даниел Младенов имаше реалния шанс да открие резултата, но се размина с топката на метър от голлинията и тя излезе в аут. До края на полувремето столичното Локо изпълни два опасни корнера, но до гол не се стигна. Първата част ще се запомни и от бомбардировката от снежни топки , на която сините фенове подложиха беззащитния страничен съдия.

Второто полувреме започна с две смени в синия лагер. В игра се появиха Тони Калво и Кристовао Рамос, като за втория, това бе официален дебют след пристигането му от Анортозис.

За сметка на двамата иберийци играта напуснаха Дани Младенов и Иван Цветков. За Локо (София) в игра се появи Атанасов.

Само няколко минути след като се появи на терена Тони Калво отбеляза и първото попадение в срещата. Той засече с глава чудесно центриране на Жуниньо и даде аванс на сините. С гола си испанецът демонстрира за пореден път, че е в страхотна форма от началото на предсезонната подготовка.

В 60-ата минута Левски имаше шанс за втори гол. Тони Калво центрира, но Иво Иванов, който се бе включил в атаката и Рамос не успяха да засекат успоредния му пас. След десет минути скука, отборът на Николай Костов стигна до дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на играч от Локомотив след пробив на Калво. Зад бялата точка застана Дарко Тасевски, който обаче изпълни наказателния удар доста високомерно и стражът Галев лесно спаси.

В 74-ата минута вратарят Галев отново спечели двубоя си с Дарко Тасевски, след като спаси опасен негов изстрел с глава.

Минутите между 80 и 85-ата бяха белязани от две голови положения за Локомотив. В първото Йордан Върбанов стреля много опасно с глава, но Илиев спаси. В 85-ата минута Владимир Манчев пропиля най-чистото положение за гостите, след като останал очи в очи с вратаря на Левски изпрати топката в аут. Малко след това бившият играч на Лил продължи с пропуските, като от удобна позиция стреля високо над вратата.

Така в един доста скучен мач Левски успя да победи съперникът си от Локомотив с минималното 1:0. Най-добро впечатление със синия екип направиха Калво и новото попълнение Жуниньо. Докато за столичните „железничари" добър мач направиха Младен Стоев и капитанът Добрев.

Двата отбора показаха доста разсеяна игра в защита. Нещо върху, което трябва да поработят сериозно преди началото на родната „А" група.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар