Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Манчестър Сити е първият осминафиналст в Лига Европа


Отборът на Манчестър Сити стана първият осминафиналист в тазгодишното издание на турнира Лига Европа след категоричен успех с 4:0 в реванша срещу актуалния носител на трофея Порто.

Точни за успеха на „гражданите” днес на „Етихад Стейдиъм” в Манчестър бяха Серхио Агуеро, Един Джеко, Давид Силва и Давид Писаро.

Двубоят стартира прекрасно за футболистите на Роберто Манчини, които успяха да открият резултата още в 19-ата секунда. Яя Туре намери отлично Агуеро, който не сгреши за 1:0 в полза на Манчестър Сити.

До края на първата част португалците привидно владееха инициативата в средата на терена, но по-чистите положения бяха пред английския тим. Агуеро и компания обаче не успяха да удвоят преднина си преди почивката.

Второто полувреме започна добре за гостите, които дори успяха да пратят топката в мрежата, но страничният рефер бе вдигнал флага и попадението бе отменено заради засада в 57-ата минута.

В 76-ата минута Един Джеко сложи точка на спора с втори гол за Манчестър Сити. Грешка в отбраната на Порто позволи на Агуеро да поеме топката и да намери отлично Джеко, който останал очи в очи с вратаря не се поколеба да реализира за 2:0.

Минута по-късно Роландо остави Порто с 10 души, тъй като получи втори жълт картон.

Второто попадение напълно сломи гостите от Португалия и те допуснаха нови два гола в последните десет минути на двубоя. Давид Силва се разписа за 3:0 в 84-ата минута, а само две по-късно зимното попълнение Давид Писаро оформи крайното 4:0.

Така с общ резултат 6:1 гражданите станаха първият осминафиналист в надпреварата и очакват спокойно следващия си съперник, който ще бъде излъчен от сблъсъка между Легия Варшава и Спортинг Лисабон утре.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ПОРТО - 4:0
1:0 - Агуеро (1')
2:0 - Джеко (76)
3:0 - Силва (84')
4:0 - Писаро (86')



0 коментара

Публикуване на коментар