Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 12 февруари 2012 г.

Почина Уитни Хюстън


На 48-годишна възраст почина световноизвестната  американска певица Уитни Хюстън.

Тя е издъхнала в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис, предаде ДПА, като цитира Марк Роузън от полицията в Бевърли хилс.

Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време /23,55 часа по Гринуич на 11 февруари/. Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела.

Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва.

"Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни", поясни Роузън.

Уитни Хюстън беше известна с невероятния си глас, с царствения си вид, но и с проблемите си с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с певеца Боби Браун, от когото има една дъщеря Боби Кристина.

Тя е спечелила множество награди Грами, в това число за албум и за песен на годината.

По повод кончината продуцентът Куинси Джоунс заяви, че е  потресен и сърцето му е разбито. Той изрази огромното си съжаление, че никога не е работил с Хюстън, която нарече истински самороден и несравним талант.

Роднини на певицата вече са разпознали тялото. Не се знае какво е правила тя в хотела, но е известно, че тя е щяла да пее на парти в събота вечерта местно време, предшестващо церемонията късно тази вечер по връчване на наградите Грами.

Смъртта на Хюстън обаче ще помрачи много церемонията за Грамитата, известна със своята пищност.

Броени часове след изтичането в медиите на новината за кончината на Хюстън интернет се изпълни с коментари и спекулации относно причините за смъртта й. Познати на певицата твърдят, че тя е имала шоу в Лос Анджелис преди броени дни и е изглеждала щастлива и в добро здраве.

Звезди започнаха да оплакват Уитни Хюстън в социалната мрежа Twitter, съобщава сайтът "Варайъти".

Марая Кери сподели, че е шокирана от смъртта на приятелката си, несравнимата Уитни.

Лейди Гага призна, че когато е композирала "Born This Way", си е представяла, че ще я пее Уитни, защото тя самата не била уверена, че е толкова голяма звезда колкото колежката й, спечелила си прозвището Гласът.

Чака Кан призна, че е без думи. Дженифър Лопес заяви, че светът е загубил един от най-великите си гласове. Кристина Агилера нарече Хюстън легенда. Риана призна, че се чувства толкова странно да участва на репетиция за церемонията на наградите Грами малко след като е научила за голямата загуба.

Тенисистката Серена Уилямс сподели, че Хюстън я е вдъхновявала за много победи на корта. Кръстницата на Хюстън - Арета Франклин още не може да повярва на новината и допълва, че в мислите си е с Киси /Боби Кристина - дъщерята на певицата от брака й с Боби Браун/.  Шон Диди Комбс и Джъстин Бийбър заявиха, че са потресени от новината.

Компанията Сони, която това лято ще пусне последния филм с участието на Уитни Хюстън, наречен "Sparkle", подчерта, че светът е загубил несравним талант.

Заснемането на последния филм на Хюстън е приключило наскоро и по зла ирония на съдбата в него се разказва за талантливи млади музиканти, които разбиват живота си заради пристрастеност към дрогата. Филмът е римейк на едноименната лента на Айрин Кара от 1976 г.

Правата върху римейка Уитни Хюстън закупила още преди десет години и сега е била изпълнителен продуцент на лентата.

Потресени фенове на певицата вече се събират със свещи пред хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, където Хюстън беше намерена мъртва.

Медиите сравняват живота и кончината на певицата с тези на Джуди Гарланд и на Ейми Уайнхаус.

В тази връзка Лайнъл Ричи прикани хората да си спомнят не за бурния живот на певицата, а за невероятния й глас, който е бил дар от бога.

По-рано тази вечер беше съобщено, че бившият съпруг на Хюстън също е потресен от новината. Той все пак участвал в предвидения на групата си Ню Едишън концерт в Мемфис, но се разплакал на сцената и казал: "Обичам те,Уитни".

Организаторите на церемонията по връчването на наградите Грами пък казаха, че подготовката върви както обичайно. Вече се появиха слухове, че тази нощ може да бъде връчена "непредвидена" награда за Уитни Хюстън.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии, припомня БТА. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415.

Гласът на Уитни Хюстън се откроява със силата и диапазона си. Уитни влияе на цяло едно поколение певици като Марая Кери и Кристина Агилера.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар