Валутни курсове

Хороскоп

събота, 14 януари 2012 г.

Рилски спортист с трудна победа в Бургас


Отборът на Рилски спортист (Самоков) записа трудна победа в първия мач от XIV кръг в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при визитата си на Черноморец (Бургас) с 86:79. Най-резултатен за гостите беше Бранко Миркович с 18 точки, Филип Вукосавлевич  добави 16, а Асен Великов и Богдан Боев приклзчиха съответно с по 14 и 12 точки.

Константин Коев наниза 18 точки за „Акулите”, Димитър Рошманов и Деян Дунович добавиха по 15 точки, а Кирил Павловски се отличи с „дабъл-дабъл” – 10 точки и 16 борби.

Първата четвърт премина изцяло под диктовката на гостите от Самоков, които без особени проблеми успяха да си осигурят аванс от девет точки – 22:13. През вторите десет минути баскетболистите на Черноморец изравниха играта, но така и не намериха начин да съкратят изоставането си и почивката дойде при десет точки разлика в полза на Рилецо – 42:32.

След почивката възпитаниците на Дечо Коешинов се активизираха и след силна игра на Дунович и Павловски, бургазлии успяха да изравнят – 55:55 при две минути до края на частта. В оставащото време „Акулите” дори успяха да поведат за момент, но след това Вукосавлевич вкара четири наказателни удара и отново изведе тима си напред - 59:58.

Последните десет минути на мача предложиха много емоции за феновете в зала „Бойчо Брънзов”, като гостите на няколко пъти успяваха да поведат с 3-4 точки, но след това съперникът им отново стигаше до равенството. Все пак, в последните три минути момчетата на Росен Барчовски демонстрираха по-високата си класа и успяха да изтръгнат победата – 86:79.



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар