Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 15 януари 2012 г.

Миньорите започват ефективна стачка


Работниците от „Мини Марица изток” започват ефективни стачни действия от днес. Стачните действия започват днес от втората смяна в 20.00 часа и са безсрочни.

До решението за стачката се стигна, след като преговорите между синдикатите и ръководството на дружеството не постигнаха резултат.

Общият размер на всекидневните загуби при ефективна стачка в „Мини Марица-изток“ ще достигнат 3 000 000 лева, което ще затрудни плащанията към персонала и разплащанията с доставчиците и клиентите.

Това се посочва в позицията на ръководството на дружеството по повод обявените ефективни стачни действия на миньорите.

„Законността на предстоящата стачка е под съмнение и е внесен иск от ръководството на дружеството в съда. При обявяването ѝ за незаконна всички участвали в нея носят дисциплинарна и имуществена отговорност”, заявиха от ръководството.

„По време на преговорите със синдикалните представители сме заявили готовност да изплатим допълнителни възнаграждения на пряко заетите в производството, които според ръководствата на клоновете са допринесли за този добър резултат.

Извън това за четвърто тримесечие със заплатите за месец декември 2011 г. ще бъдат разпределени компенсации в размер 10,35% върху тримесечното брутно трудово възнаграждение.

Други искания са непосилни за дружеството и биха го довели до тежко финансово-икономическо състояние”, се посочва още в позицията на ръководството, което декларира и готовност за продължаване на разговорите.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар