Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Янис Зику напуска ЦСКА през зимата


Умопомрачителна заплата от 6 милиона долара изкушава Янис Зику да напусне ЦСКА още около Нова година, по-малко от 6 месеца, след като дойде. Далечният изток “зове” румънския голмайстор, пише "Труд".

Най-актуалната оферта за него е от корейски тим, който му предлага шест милиона долара за 5-годишен договор - по $1 200 000 на сезон. По-рано за голмайстора питаха от Китай. Оферта от там още няма, но интересът остава. Въпросът е само кой от Източните дракони ще даде повече за “червения” ас.

Ръководството на ЦСКА е поставило начална сума за "източния търг". Собственикът Димитър Борисов обяви, че Зику може да бъде продаден, но за не по-малко от $ 2,5 млн.

Така румънецът може да се превърне в златна кокошка за "червените". Зику дойде като свободен агент през лятото и ЦСКА ще бъде на огромна печалба от евентуален трансфер. В добавка той вкара 12 гола в първите си 12 мача в "А" група.

И евентуалната продажба на румънеца ще принуди шефовете на "червените" да търсят нов лидер и голмайстор. В ЦСКА очакват Зику да реши и последните два есенни мача срещу Литекс и Лудогорец.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар