Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 8 ноември 2011 г.

Касиране на вота в Плевенско?

                                                                         Снимка: http://dnes.bg


Неуспелия син кандидат за Плевен Найден Зеленогорски иска касиране на изборите като твърди, че във всички секции са извършени фалшификации и манипулации.

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата на си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини в с. Бохот община Плевен.

Има запис, който е запечатал как представител на ГЕРБ подменя бюлетина в местното училилище. Затова съобщи председателя на СДС Мартин Димитров.

Една от застъпничките на Найден Зеленогорски разказа днес, че е била свидетел как една от жените член на СИК, е подменяла бюлетини за кмет на община и  на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Ралица Иванова и Христо Таслаков кандидати за общински съветници са прегледали записа от камерата в училищната стая, на който спарет тях се вижда как са подменени бюлетините.

Камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия заяви Таслаков и от записа добре се виждало как жената , подпечатваща бюлетините ги подменя.


"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според синия кандидат в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

0 коментара

Публикуване на коментар