Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 8 ноември 2011 г.

6 години затвор за адвокат завлякъл вдовица


Бургаският районен съд осъди на 6 години затвор адвокат, откраднал 66 000 лева от клиента си – вдовица, получила парите като обезщетение за смъртта на съпруга й.
Адвокат Венелин Вълчев от Айтос ще излежи присъдата си при първоначален строг режим, според решението, което обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано. Юристът е лишен и от правото да упражнява професията си за срок от 6 години след излежаването на присъдата.

„Получи си заслуженото. Но парите сигурно няма да ги върне. С какво да гледам двете си деца, които останаха сираци? Когато мъжът ми загина, ме посъветваха да потърся юридическа помощ, за да купя жилище с парите, а какво ми дойде до главата“, разкайва се майката.

Историята започва през 2009 г., когато съпругът на тогава 30-годишната Албена от Камено загива в катастрофа. На нея остава нелеката задача да се грижи за двете си деца – Даниела (тогава на 11 г.) и Ивайло (на 7 г.).

Децата получили обезщетение от общо 66 000 лв. от застраховката на бащата. С тези пари Албена решила да купи къща на тяхно име и по съвет на близки потърсила услугите на авдокат Вълчев, за да й помогне с прехвърлянето на имота.

Възползвайки се от незнанието на жената, юристът я убеди да му подпише пълномощно, с което да може да се разпорежда със сумата.

Когато дошъл момента да получи кръвнината, вдовицата все пак настоявала сметката в банката да бъде на нейно име. Адвокатът обаче й обяснил, че тъй като 10 000 лв. от парите трябва да отидат за капаро на вече избран за покупка имот, поне тази част е добре да е на негово име.

След това, когато разкривали сметка и служителката попитала на чие име да бъде преведена сумата, юристът посочил собствените си имена. Албена за пореден път настояла сумата да е на нейно име, но Вълчев излязъл с довода, че ако се внесе всичко на една сметка, таксите ще са по-ниски.

Така адвокатът получил пълно право над парите на вдовицата. Според запознати сумата е била проиграна от Велчев на комар.

Към днешна дата Албена все още живее в старата си къща, без работа и без средства да гледа децата си.

Този случай не е изолиран. В професионалната биография на юриста са записани още няколко подобни измами. В момента Районната прокуратура в Бургас работи по шест преписки, по които проверките не са приключили.

По думите на самата Албена от адвоката са „опарени“ много хора, като общата сума на присвоените пари достигала 300 000 лв.


 http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар