Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

БНТ продаде „Под прикритие” на американския дистрибутор New Films

БНТ продаде правата за разпространение  на първия сезон на своя сериал "Под прикритие" на американския дистрибутор New Films.
Сделката беше финализирана вчера в Кан и ще бъде официално обявена тази вечер на специалното представяне на сериала "Под прикритие" на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком, пише в прессъобщение на телевизията.

Купувачът, американската  продуцентска и дистрибуторска компания New Films със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

Сделката е безпрецедентна за БНТ, защото за пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие". Той се превежда на два езика - английски и испански, като интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс - Lions Gate. Засега от БНТ не дават информация за конкретната цена на сделката.

0 коментара

Публикуване на коментар