Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

„Тилт“ ще се бори за номинация за „Златен глобус“

След като стана ясно, че филмът "Тилт" ще представя страната ни в състезанието за "Оскар" за чуждоезичен филм, сега екипът на продукцията съобщава, че лентата ще участва и в надпреварата за номинациите за наградата "Златен глобус".

Филмът на режисьора Виктор Чучков-младши е в надпреварата за номинация в категорията чуждоезиков филм за наградите "Златен глобус", съобщиха за БТА от екипа.

Прожекцията на българската лента в Лос Анджелис на 2 октомври е предизвикала голям интерес сред журналистите - членове на журито, които определят номинациите за престижната награда. Сред тях са председателят на комисията Шантал Динадж и известният филмов критик Джон Назелтон.

За филма са се чули хвалби като "трогваща история", "чудесен портрет на епохата", "страхотна актьорска игра", "чудесна музика". В статия за "Тилт" в Screen International от авторът Джон Назелтон определя филма като "високостойностна продукция с кинематография, допринасяща за настроението на филма", а сюжета - като "интелигентно построена драма".

Според Назелтон "Тилт" е повече от добър дебют за режисьора Виктор Чучков и продуцента Борислав Чучков, който им отрежда място в световната филмова индустрия.

Наградите "Златен глобус" са ежегодни и се раздават за игрални филми и телевизионни програми от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса.

Наградите, които се провеждат от 1944 г. насам, често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия, след наградите на Академията за кино и наградите "Еми" за телевизия.

През септември "Тилт" беше избран с гласуване от Националния съвет за кино измежду седемте най-успешни български филма тази година. Филмът ще се бори с продукции от цял свят, за да влезе в петте номинирани филма в категорията, един от които ще грабне наградата на церемонията през февруари 2012 г.


http://inews.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар