Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 12 септември 2011 г.

Решетки до живот без право на замяна за Манчо Панюков


Върховният касационен съд (ВКС) потвърди доживотната присъда без право на замяна за Манчо Панюков.

На 4 февруари 2009 г. мъжът обезглави двете си деца – момченца на 5 и 8 години, и опожари къщата на тъста си в гоцеделчевското село Осиково. При пожара пострада тежко и съпругата му, която по-късно почина в болница.

Панюков получи най-тежкото наказание от Окръжния съд в Благоевград, а по-късно присъдата бе потвърдена и от Софийския апелативен съд.

Станалият известен като касапинът от Осиково обаче обжалва решението като защитата му изтъкваше, че поради получена в миналото травма не е осъзнавал действията си.

Още първите експертизи обаче установиха, че той не страда от психическо заболяване и е бил наясно какво върши, когато е убил семейството си.

В мотивите за потвърждаването на присъдата ВКС изтъква, че наложеното на Панюков наказание е справедливо предвид изключително високата му обществена опасност.

"Престъпната деятелност на подсъдимия е в разрез с всякакви лични, обществени, морални и законови норми на човешко поведение и го характеризира като личност без каквито и да е било задръжки, жестока и брутална", се посочва в решението на ВКС, което е окончателно.

www.dnes.bg/

0 коментара

Публикуване на коментар