Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 2 януари 2011 г.

Следпразнично задръстване



Интензивен автомобилен трафик по пътищата в страната се очаква днес - последният почивен ден от Новогодишните празници, информираха от МВР.
От "Пътна полиция" призовават шофьорите да се съобразяват със зимните условия по пътищата, автомобилите да бъдат проверени за техническата им изправност и да са със зареден с гориво резервоар.
Заради очакваното увеличаване на движението на пътници от Столичната община са осигурили допълнителни коли на градския транспорт в неделния ден, предаде БТА.
От МВР съобщиха, че е предвидено засилено полицейско присъствие за регулиране и облекчаване на движението по пътищата.
Ще бъде въведена временна организация на движението и регулиране за осигуряване на добра пропускателна способност по най-натоварените и рискови за задръствания участъци.
Предвижда се столичната дирекция на МВР и Областната дирекция на МВР в Перник да осигурят с временна сигнализация две ленти в по-натоварената посока на международния път Е-79 София-Кулата в участъка София - с. Владая - с. Драгичево от 10.00 до 22.30 часа днес.
Ще се контролира и спазването на въведените временни забрани и ограничения в подходите на проходите и рисковите участъци.
Обстановката по пътищата е нормална при зимни условия и засега няма сигнали за усложнения.
Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в областите Ямбол и Кюстендил и в районите на Карнобат, Харманли и Свиленград, съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура". До 30 м е ограничена видимостта в района на Горни Богров, а до 50 м - в района на Перник.
Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Има частично мокри и на места - заледени участъци.
Мокра е пътната настилка на магистрала "Тракия" в района на Бургаска област. Затворена за движение е аварийната лента в участъка "София-Ботевград" на магистрала "Хемус".

0 коментара

Публикуване на коментар