Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 2 ноември 2010 г.

Бомба за посолство ни в Гърция!!!



Пакет с взривно устройство е бил открит близо до посолството на България в Атина, съобщи еuronews, позовавайки се на информация на гръцката полиция.
От министерство на външните работи потвърдиха за колета. На мястото са били изпратени сапьори. Пакетът е бил унищожен с контролиран взрив. Няма пострадали. Експертите са открили взривно вещество в пакета, като все още не е ясен неговият вид и количество.
Министърът на външните работи Николай Младенов е разговорял със своя гръцки колега Димитрис Друцас и му е благодарил за бързата и професионална реакция на гръцките сили за сигурност.
Пратката е стигнала до посолството с куриер. При проверка на пощенската кореспонденция на посолството ни в гръцката столица, металодетектор е засякъл метално съдържание в един от пакетите.
Установено е, че колетът е бил изпратен от гръцки гражданин, който е собственик на фирма за медицинско обслужване и член на българо-гръцката търговска камара. След като служителите се свързали с въпросното лице, той отрекъл да е изпращал подобен колет.

Служителите на българската мисия в Гърция са реагирали изключително бързо и са подали сигнал в полицията. Още вчера те са получили инструкции за действие при подобна ситуация.
Припомняме, в понеделник полицията в гръцката столица Атина засече няколко колети с бомби. Eдин от  тях дори избухна, като рани леко служителка на куриерска фирма. Стана ясно, че един от получателите на бомбените пратки е бил президентът на Франция Никола Саркози.
Междувременно БиБиСи съобщи, че експлозия е избухнала пред посолството на Швейцария в Атина. Няма пострадали, тъй като пакетът се е взривил извън сградата на посолството.

0 коментара

Публикуване на коментар