Валутни курсове

Хороскоп

събота, 26 май 2012 г.

Сензация! Бихме световния вицешампион насред Амстердам!


България игра чудесно и записа страхотна победа като гост на световния вицешампион Холандия! Нашите спечелиха с 2:1, като победното попадение дойде в добавеното от рефера време.

Любопитното в случая е, че когато за последно победихме „лалетата" на тяхна земя (пак 2:1, пак в контрола, точно преди Евро '88), те станаха европейки шампиони. Дали така ще стане и сега, предстои да разберем, но тимът н а селекционерът Любо Пенев заслужава много комплименти за представянето си тази вечер.

Факт е, че „лъвовете" имаха и късмет, но тимът игра изключително дисциплинирано в защита и почти не допусна опасности пред вратаря Стоян Колев и пред направилия официален дебют за България натурализиран сърбин Иван Чворович.

Домакините владееха много топката, но така и не успяваха да стигнат до опасни ситуации пред нашата врата. Ние пък бяхме близо до гола в 44-ата минута, когато удар на Божинов от фаул срещна гредата.

В ответната атаката обаче домакините ни вкараха красив гол. Санйдер изведе отлично Ван Перси от дълбочина и той от воле матира Колев.

Веднага след почивката късметът се усмихна на България. Данчо Минев центрира ниско, Ван дер Ваарт се хвърли на шпагат да пресече паса, но топката го удари в ръката. Попов бе точен от бялата точка и изравни.

След това попадение мачът продължи в същото русло, Холандия нападаше, а ние се бранехме, но играчите ни добиха самочувствие и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Крул.

Шанс за гол се откри пред Хунтелаар, но ударът с глава на тарана мина покрай вратата.

Така се стигна до 93-ата минута, Манолев открадна една топка в половината на домакините, напредна и я сервира на главата на резервата Мицански, който с глава ни донесе сладката победа.

Така след много унижения и провали, най-сетне можем да сме доволни от представянето на националите. Победата, макар и в контрола, трябва да даде поне малко повече самочувствие на „лъвовете".

ХОЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:2 (СТАТИСТИКА)



http://topsport.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар