Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 27 май 2012 г.

Лукойл Академик отново е шампион на България


Отборът на Лукойл Академик спечели десета поредна титлата в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи над Левски с 87:82 и затвори серията при резултат 3:0 победи.

Брендън Хийт бе неудържим и наниза 25 точки за "студентите", а Дамян Стояновски и Андре Оуенс приключиха съответно с по 13 и 12.

За "сините" Арън Харпър отбеляза дежурните си 22 точки, а Чавдар Костов и Васил Евтимов вкараха по 13 и 11.

Баскетболистите на Левски започнаха по-добре двубоя и след точни стрелби на Харпър, Евтимов и Хол, домакините поведоха с 9:5. "Студентите” много бързо отговориха на предизикателството и след осем точки на Ламонт Мак, резултата бе равен – 14:14. В последните  Равенството се запази до самия край на първата четвърт, но две секунди преди сирената Аврамов вкара един наказателен за 21:20 в полза на Лукойл.

В началото на вторите десет минути гостите стигнаха до най-голямата си преднина до този момент – 27:22 след пробив на Стойков и тройка на Дамян Стояновски. В тези минути "сините" определено изпитваха проблеми, но момчетата на Тити Папазов намериха начин да се доближат до съперника с тройка на Костов. Сега беше ред на гостите да допуснат няколко глупави грешки, а под другия кош Стефан Георгиев и Ангелов отново върнаха лидерството на Левски – 32:31. Докузовски реагира мигновено с прекъсване, но до почивката нито един от двата отбора не успя да наложи волята си и частта приключи при 42:42.

Началото на второто полувреме се запомни единствено с красивия чадър на Чавдар Костов срещу Божо Аврамов, а първите точки в третата четвърт бяха дело на Хийт след повече от 60 секунди игра. Двата отбора продължиха да играят здраво в защита, но проблемите за "сините" станаха сериозни, след като Стефан Георгиев и Хауел увиснаха с по четири фала, а Костов и Хол натрупаха по три. Въпреки това, столичани отново стояха по-добре на терена и поведоха с девет точки, но в последните 60 секунди на частта "сините" се пропукаха и Лукойл намери
начин да се върне близо до съперника – 57:60.

Още с първата атака за началото на решителните десет минути Хийт приключи успешно страхотен индивидуален пробив, но домакините отговориха с поредна бомба от далечно разстояние на Костов – 63:59. Момчетата на Константин Папазов продължиха да се възползват по-добре от възможностите си и отново увеличиха аванса си до 6-7 точки, но проблемите с фаловете отново се обадиха след четвъртото лично нарушение на Евтимов. Това се отрази негативно на играта на домакините, а две убийствени тройки на Хийт подпечатаха серия от 12:0 за Лукойл - 75:70. В този момент "студентите" си повярваха, че всичко в този мач е приключило, но съперникът им се активизира и с тройка на Хриси Димитров, Левски отново поведе – 76:75. В последните две минути баскетболистите на терена изпълниха поредица от наказателни удари, а всичко приключи, след като Васко Евтимов и Костов не се разбраха и топката излезе в аут, а това гарантира успеха – 87:82 и десетата поредна титла на Лукойл Академик.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар