Валутни курсове

Хороскоп

събота, 26 май 2012 г.

Отличничка, милионерка, но краде. 2 години затвор за богаташката


Дъщеря на английски милионер ще трябва да излежи две години в затвор, след като беше осъдена за участие в грабежи от магазини по време на безредиците в Лондон миналата година.

Случаят с Лора Джонсън привлече вниманието на обществото, тъй като в погромите над магазини и други обекти участваха предимно бедни младежи и деца на имигранти.

Лора е студентка, завършила е с отличен успех основното си образование, произхожда от семейство на милионери и няма материални затруднения.

Въпреки това тя решила да се възползва от ситуацията и била спипана от полицията със стока за 8 000 долара. Джонсън си "напазарувала" телевизори, микровълнови печки и мобилни телефони.

По време на съдебния процес 20-годишното момиче обяви, че не е имала намерение да участва в обирите, а била въвлечена случайно.

Родителите й пък написаха писмо до съда с молба да прояви снизходителност към дъщеря им. Те обясниха поведението й с психологически проблеми, като обясниха, че след като неотдавна се разделила с приятеля си, Лора изпаднала в депресия и се опитала да се самоубие.

Въпреки това съдът взе строго решение и осъди студентката на затвор.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар