Валутни курсове

Хороскоп

петък, 4 май 2012 г.

22 години затвор по делото за Черния Великден


На 12 години затвор бе осъден шофьорът Данаил Георгиев, блъснал пиян в нощта на Великден миналата година група младежи в Симеоновград и убил шестима от тях.

10 години пък получи братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете от колата.

Това постанови съдията от Хасковския окръжен съд Красимир Димитров. Освен това Данаил няма право да управлява МПС за срок от 15 години, а братовчед му за 13. Те ще трябва да платят и разноските по делото в размер на близо 3500 лева общо.

Преди да чуят присъдите си двамата подсъдими пледираха за справедливо наказание. Живко и Данаил посочиха пред съда, че съжаляват за случилото се.

Не помня нищо за това, което се е случило. Аз си правя извода, че не търсят кой е виновен, а да има виновник", каза в последната си дума пред съда шофиралият автомобила Данаил Георгиев, съобщи Haskovo.me.

Братовчед му Живко Желев изказа в съдебната зала съболезнования на родителите на загиналите шест деца.

„За мен те не са загиналите деца на пътя, а мои приятели, откакто се помня", каза обвиняемият. За присъда, която не се базира на емоции и натиск на общественото мнение, а на обективната истина и доказателствата по делото, пледираха защитниците на двамата обвиняеми Димо Стоянов и Бойчо Бойчев.

Родителите на загиналите деца поискаха максимални присъди за двамата подсъдими - по 15 години затвор за всеки един. Освен това те настояща да им бъдат отнети правата да шофират до живот.




http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар