Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 22 май 2012 г.

Преглед на печата на 22 май 2012 година


"Рекорден ръст по време на криза отчете пазарът на лекарства", информира "Сега". Въпреки икономическия колапс и обедняването българите купуват все повече лекарства, а държавата не успява да проведе адекватна политика в сектора. През 2011 г. и потреблението, и пазарът бележат нови рекордни нива и ръст - с близо 200 млн. лв. повече спрямо миналата година.

Водещото заглавие на "168 часа" твърди: "Опасни добавки в храните ни убиват бавно". За първи път на страниците на седмичника се изброяват в пълен списък всички "Е-та". Кои от тях се натрупват с риск за здравето ни и кои ни тровят в комбинация - отговор дава публикуваното проучване на изданието.

Народът все по-често се жалва от грубото отношение на докторите, пише "Труд". В НЗОК през 2011 г. са постъпили 613 жалби заради недоволство от бели престилки от доболничната помощ (става дума за обслужване от личните лекари, специалистите и техните медсестри).

"Телеграф" алармира на първа страница, че: "Ядем хляб от жито за камили". Българският масов хляб се прави от зърно, с което арабите хранят камилите и конете си, а испанците - прасетата си. Това се случва заради лошото качество на пшеницата, новата реколта ще е много по-лоша от всякога заради падналите обилни валежи през последния месец.

"Не Станишев победи на конгреса. Просто Първанов бе жалък", се казва в анализ на "Сега". Месеци наред бившият президент съсипваше БСП, обричайки я на седесарщина. А накрая "се изсули" от прекия сблъсък. Ето това свърши Георги Първанов на червената нива - раздели организацията. За първи път от времето на Лилов и Луканов чисто партийният дебат преля в личностен. Защото сблъсък на политики със сигурност нямаше. Пък и каква промяна, моля ви, е да смениш Станишев с Първанов?

"Дума" очертава акцентите от 48 конгрес на БСП, отразени в политическата му резолюция: "България - нова социална държава! Съвременната криза и България утре - отговорът на социалистите.

"Горчивият урок от над двадесет години хаотично лутане е очеваден - без съвременна държава, способна да бъде пазител и партньор, напредък няма. Затова задача на задачите днес е да се заемем да съградим България като модерна европейска държава на ХХI век. Нашата, на социалистите заявка е, че такава държава не може да бъде друга, освен социална. На този терен сме готови да се състезаваме с другите предлагани платформи", е актуалното верую на привържениците на БСП.

"Класа" цитира Румен Овчаров, според когото времето за промяна на лидера на БСП е отминало. Сергей Станишев не е незаменим, но всяка промяна има своето време, място и форма, по която тя се проявява - промяна е трябвало да има на конгреса през 2009 г. Лидерската тема в БСП е затворена вече до изборите. Според него Георги Първанов има специално място в партията и не е човек, който ще стои на последния ред или някъде в ъгъла. Причината, поради която той е вкарал партията в доста сериозни противоречия, е нещото, което червеният депутат не може да си обясни.

Комисар Илия Пулов, директор на дирекция "Международно оперативно сътрудничество" в МВР, казва пред "24 часа": "Подземен бос се крие на остров в Персийския залив. 500 български престъпници се издирват по света с червен бюлетин на Интерпол или европейска заповед за арест. Бандитите ни бягат най-често в Германия. Членове на терористични организации, пряко свързани с участие в атентати с взривове и убийства, са заловени у нас през 2011 г.

Тема върху "Под игото" на Вазов изпоти зрелостниците, пише "Сега". "Рядко безумие", "адски суха тема", "ще валят двойчици" - такива бяха коментарите на темата, която просветното министерство зададе за матурата по български език и литература вчера. Формулировката "От здравия разум до поетическото безумие в романа "Под игото" направо взриви форумите и очакванията са, че предалите бели листа ще са много повече от обичайните 30-40% от явилите се. "Какъв разум изобщо има в главата, която е измислила това заглавие на темата - "поетическо безумие" в романа?", "Здравият разум плаче от тежката орисия на зрелостниците", "Доста тъпа тема! Явно училищното безумие си е все така далеч от здравия разум", са част от коментарите по форумите. Друг форумец беше написал, че "прекрасният роман е очернен и заличен с отвратителна, тъпа и адски суха тема!". До редакционното приключване на броя МОМН публикува обичайните си указания за критериите при оценяването на работите.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар