Стафилококови бактерии са открита в каймата, от която са приготвени супа топчета и шницели, както и в „свинско готвено”.
Именно това е довело до заразяването на близо 40 деца от зеленото училище в Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.Данните сочат, че заразата е тръгнала от персонала на ресторанта, приготвял храната на учениците.
Временно са отстранени четирима души от кухненския персонал, при тях са открити стафилококови бактерии. Затворен е и ресторантът на спа хотела, в който са били отседнали децата.
Вече е извършена пълна дезинфекция, взети са и повторни проби, чиито резултати ще излязат в средата на седмицата. Едва тогава ще се решава дали заведението отново ще заработи.
http://dnes.bg
0 коментара
Публикуване на коментар