Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 14 март 2012 г.

Безкомпромисен Реал отказа московските "армейци" и продължава на четвъртфинал


Реал (Мадрид) се класира на 1/4 финал в Шампионската лига, след като надигра с 4:1 тима на ЦСКА (Москва) в реванша от осминафинала на "Сантяго Бернабеу". Така общият резултат от двата мача стана 5:2 в полза на "белия балет", който по категоричен начин елиминира своя съперник. Точни за мадридчани бяха Гонсало Игуаин в 26-ата минута, Кристиано Роналдо в 54-ата и 90-ата минута и Карим Бензема в 70-ата минута на двубоя. Почетният гол за ЦСКА пък бе дело на Зоран Тошич в 77-ата минута.

Първата по-интересна ситуация в мача бе на сметката на ЦСКА. Още в 8-ата минута Сейду Думбиа изскочи зад защитата и стреля силно, но над вратата. Реал обаче отговори мигновенно и още в ответната атака Кристиано Роналдо се освободи в наказателното поле и стреля, но вратаря на гостите спаси.

Домакините засилваха натиска си с течение на срещата и в 15-ата минута Месут Йозил претеднира за дузпа за задържането му от защитник в наказателното поле. В 18-ата минута пък Кака можеше да открие резултата, но ударът му от границата на наказателното поле не попадна в очертанията на вратата. Все пак в 26-ата минута Сами Кедира намери Кака непокрит в наказателното поле, той моментално върна към Гонсало Игуаин, за когото не бе проблем да прати топката в опразнената врата за 1:0.

Реал можеше да удвои преднината си в 32-ата минута, когато Роналдо стреля от фаул, но над вратата. Веднага след това пък и Касийяс трябваше да се намесва решително след удар на Муса, но успя да опази вратата си. Пет минути по-късно пък Йозил направи хубав пробив, но ударът му не бе на ниво.

Реал продължи да диктува събитията на терена и в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Ронадло отправи опасен изстрел спасен от вратаря на гостите. В 54-ата минута обаче португалецът реши да опита удар от около 30 метра и след много лоша намеса на стража на гостите Чепчугов, топката се озова за втори път в мрежата на руския тим.

В 65-ата минута пък гол на московчани бе отменен правилно заради засада на Сейду Думбиа. Веднага след това пък нападателят на гостите имаше страхотен шанс да отбележи, като елиминира Касийяс, но не успя да уцели опразнената врата. Междувременно в игра за Реал се появи Карим бензема, който веднага сложи своя отпечатък върху мача и в 70-ата минута бе изведен от Йозил и заби третия гол за "кралския клуб". След това домакините леко отпуснаха юздите и в 77-ата минута допуснаха гол в своята врата след прекрасен изстрел на Зоран Тошич.

В самия край на мача пък Реал (Мадрид) вкара четвърти гол след перфектна контаратака, а точен отново бе Кристиано Роналдо, който оформи крайното 4:1. Така "белият балет" е в следващата фаза на турнира и вече чака следващия си съперник по пътя към трофея.



http://cl.sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар