Валутни курсове

Хороскоп

петък, 16 март 2012 г.

Мъката за Юнайтед свърши


По жалък начин Манчестър Юн приключи участието си в Европа. След отпадането от Шампионската лига, сега "червените дяволи" се простиха и с Лига Европа. Атлетик (Б) се погрижи сериозно за това и за реванша, който спечели съвсем заслужено с 2:1. Двубоят преди седмица на "Олд Трафорд" приключи при 3:2 за испанците. В групата на Юнайтед за срещата не попадна Димитър Бербатов, който пътува с отбора за Билбао.

Двубоят отново премина под диктовката на Атлетик, а темпото напомни на това от преди седем дни. Много открита игра, контролирана изцяло от домакина. С оглед на случващото се Атлетик пропусна да открие резултата в 14-ата минута. Икер Муниаин нацели лявата греда пред себе си, а топката се оправи към Оскар де Маркос. Той обаче на празна врата шутира в аут и може да кандидатства за пропуск на годината в Лига Европа.

Гостоте от Англия не се бяха предали след 2:3 на "Олд Трафорд" и основно организираха опасни контраатаки. На моменти дори изостряха много играта пред Горка Ираисос. Течеше 23-ата минута, когато Фернандо Йоренте откри резултата с феноменален гол.

Централният нападал засече от въздуха пред пеналтерията подаване на Аморебиета от над 30 метра. Пред погледа на Рио Фърдинанд испанецът порази Давид де Хеа и в реванша. Малко след това Йоренте беше заменен заради контузия, която постави участието му днешния мач по въпрос. До почивката домакините продължаваха да търсят ново попадение, но се отличаваха единствено с пропуски.

Не по-различно беше и през втората част. Атлетик смачкваше английския шампион. Ако не бяха неконцентрираните изстрели и едно спасяване на Де Хеа, крайният резултат можеше да бъде унизителен. Все пак Оскар де Маркос, след рикошет в крака на Джони Еванс, удвои малко след час игра. А след попадението с невероятно пропуски се отличиха Ираола, Токеро и Сусаета.

За Юнайтед до последния съдийски сигнал може да бъде отличен Уейн Руни. Той обаче беше единствен, опитващ се да стори нещо в предни позиции, но нямаше подкрепата на съотборниците си. А и в интерес на истината Атлетик не оставяха и шанс за Юнайтед. Все пак английският национал успя да вкара, като с бомбен изстрел направи Ираисос безпомощен в 80-ата. В края на полувреме резервата Даниел Уелбек показа, че е на терена, затруднявайки стража на домакините с шут от дъгата.

Последният съдийски сигнал обаче прозвуча при 2:1 за Атлетик (Б) и с общ резултата 5:3 от двата мача испанците заслужено са на 1/4-финал. С кого ще играят ще стане ясно утре, петък, когато е жребият.

Атлетик (Б) - Манчестър Юн 2:11:0 Йоренте 23, 2:0 Де Маркос 65, 2:1 Руни 80

АБ:
Горка Ираисос, Артенексе, Аморебиета, Ираола, Итураспе, Де Маркос, Херера (Перес 82), Мартинес, Йоренте (Токеро 40), Сусаета, Муниаин (Сан Хосе 88)

МЮ:
Де Хеа, Евра, Фърдинанд (Смолинг 63), Еванс, Рафаел, Гигс (Уелбек 68), Парк, Карик (Погба 63), Йънг, Клевърли, Руни






http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар