Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 7 март 2012 г.

Милан мина през ада, но продължи в ШЛ


Отборът на Милан загуби с 3:0 визита на Арсенал, но въпреки това се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Подценяването и голямата доза спокойствие в момчетата на Масимилиано Алегри за малко не доведе до исторически резил в историята на „росонерите".

Тимът на Арсенал показа страхотен футбол, но слабата игра в края и лошият резултат в първата среща (0:4), не позволиха на лондончани да преминат напред в турнира.Арсен Внгер бе заложил на изключително атакуващ стартов състав, с който да търси задължително попадение в началото на срещата. В предни позиции за англичаните започнаха Жервиньо, Робин Ван Перси и Тио Уолкът.

Домакините стартираха пределно мотивирани. Натискът на Арсенал даде резултат още в 6-ата минута, когато мечтите на Арсен Венгер за ранен гол станаха реалност. След чудесно изпълнен ъглов удар Лоран Кошчелни се извиси над всички и след премерен изстрел с глава даде аванс на „топчиите".

Атаките на Арсенал не спряха. В 9-ата минута опасен шут на Робин Ван Перси бе спасен с вещина от Кристиан Абиати. Седем минути по-късно, груба грешка в защитата на Милан даде добра възможност за домакините, но Росицки и Ван Перси се засуетиха и провалиха удобното положение.  Превъзходството на „артилеристите" продължаваше. Страхотен изстрел на Ван Перси отново бе париран от стража на „росонерите" Абиати.

През първите двадесет минути отборът на Арсенал бе този, който диктуваше темпото на игра. В 25-ата минута нещата в днешната среща станаха още по-завързани. Непростима грешка на Тиаго Силва доведе до втори гол във врата на италианците. Голът бе дело на чеха Томаш Росицки.

Футболистите на Масимилиано Алегри бяха в шок от случващото се на терена.

В 41-ата минута кошмарът на Милан продължи да се задълбочава. Реферът  Дамир Скомина  отсъди дузпа след нарушение срешу Окслейд-Чембърлейн. Зад бялата точка застана Робин Ван Перси, който разстреля Абиати за 3:0. Чудото за Арсен Венгер и компания  бе съвсем близо.

В продължението на първата част, Стефан Ел Шараави пропусна уникален шанс да отбележи попадение за Милан, което можеше да даде глътка въздух на сринатите „росонери".Втората част започна с пробуждане в редиците на Милан.

Грандът от Милано задържаше повече топката, с което убиваше устрема за нови попадения в тима на Арсенал. В 52-ата минута Войчех Шчесни пресече опасна топка отправена към нахлуващия Златан Ибрахимович. Шест минути след това,  Кристиан Абиати направи спасяването на сезона в тазгодишната Шампионска лига. Опитният италиански страж отрази наглед невъзможното, след  два последователни удара на Жервиньо и Ван Перси, като по този начин спаси съотборниците си от сигурен четвърти гол.

„Росонерите" отвърнаха с добри  изстрели на Месба и Ибрахимович. В 68-ата минута полският национал Шчесни спря шут на Ел Шарафи. Седем минути по-късно Антонио Ночерино направи по-трудното и от непосредствена близост стреля в стража на „топчиите". Последваха няколко положения за футболистите на Алегри, но до нещо съществено не се стигна. Последните минути донесоха много напрежение за феновете и на двата тима.

Хладнокръвните действия в отбрана на „росонерите" не позволиха да се стигне до четвърти гол в битката на „Емиратс" и така срещата завърши с недостатъчното 3:0 за „топчиите".Отборът на Милан продължи  в следващата фаза на Шампионската лига, но типично в негов стил изтри всички хубави впечатления натрупани от първата среща с лондончани.

Феновете на Арсенал пък могат да бъдат горди със своя клуб. Въпреки младостта с, момчетата на Арсен Венгер се справиха брилянтно и само малшансът ги лиши от знаменит обрат.

АРСЕНАЛ - МИЛАН 3:0
1:0 Кошчелни (6')
2:0 Росицки (25')
3:0 Ван Перси-дузпа (41')

Стадион: „Емиреас" (Лондон)

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

АРСЕНАЛ: 13. Шчесни, 28. Гибс, 5. Фермален, 6. Кошчелни, 3. Саня, 15. Окслейд-Чембърлейн(74-Шамак), 17. Сонг, 7. Росицки, 27. Жервиньо, 10. Ван Перси, 14. Уолкът(83-Парк)

МИЛАН: 32. Абиати, 20. Абате, 5. Мексес, 33. Тиаго Силва, 15. Месба(89-Бонера), 22. Ночерино, 4. Ван Бомел, 28. Емануелсон, 11. Ибрахимович, 70. Робиньо, 92. Ел Шаарави(69-Акуилани)



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар