Валутни курсове

Хороскоп

петък, 2 март 2012 г.

Рилски спортист излезе от кризата с рагром над Левски с 14 точки в София (ВИДЕО+ФОТОГАЛЕРИЯ)


Отборът на Рилски спортист (Самоков) показа, че излиза от кризата, в която беше изпаднал в послендите седмици, след като тази вечер победи Левски с 91:77 в първи мач от XX кръг на НБЛ, който се игра в столичната зала "Универсиада". Бранко Миркович за пореден път бе двигателят на самоковци, като този път завърши с "дабъл-дабъл" - 17 точки и 10 асистенции, Анте Билобърк и Филип Вукосавлевич се отличиха съответно с по 17 и 14 точки, а Саша Миайлович и Мартин Маринов завършиха с по 11 точки.

Арън Харпър вкара 14 точки за столичани, а четирима баскетболисти на Константин Папазов приключиха с по 10 точки - Йордан Бозов, Джаред Хауел, Димитър Ангелов и Васил Евтимов, като последния добави към сметката си и 15 борби.

Двата отбора се надпреварваха да изпускат от чисти позиции в началото, а първите точки дойдоха след близо две минути игра, след като Харпър се разписа в две атаки за 4:0. Гостите отговориха с тройка на Билобърк, но след това столичани отново стояха по-добре на терена и разликата скочи до 5-6 точки. Последваха силни минути за Рилецо, а след кош и фал на Великов гостите поведоха за първи път в мача – 18:16. В последните две минути баскетболистите на Левски направиха поредица от безумни грешки, което позволи на гостите да контролират играта и да поведат с 24:19 след десет минути.

В началото на втората четвърт Левски вкара две точки, но след това, столичани продължиха с глупостите в защита и нападение, като Харпър и Евтимов направиха фалове в нападение и разликата бързо премина границата от десет точки в полза на Рилски спортист – 39:26 при две минути до края на полувремето. В оставащото време момчетата на Барчовски контролираха темпото на игра и се оттеглиха на почивката при 46:32.

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за гостите, като самоковци бяха пълни господари на събитията на терена и без никакви проблеми стигнаха до аванс от убийствените 30 точки – 78:48, като с основна заслуга за това беше невероятната успеваемост на Рилски спортист от зоната за три точки.

В началото на решителните десет минути столичани заложиха на пресираща защита, а след силна серия на влезлия в игра Йордан Бозов, Левски намали пасива си на 24 точки за 57:81. Отчаяните опити на Левски за обрат продължиха, като стрелбата на домакините от далечно разстояние потръгна, но гостите запазиха спокойствие и с много разумна игра съхраниха солидния си аванс и се поздравиха с победата – 91:77.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ 

снимки: Марин Маринов, Sportal.bg





http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар