Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 5 февруари 2012 г.

Черно море с инфарктна победа срещу Ямбол


Отборът на Черно море (Варна) записа нова победа в Националната Баскетболна Лига за мъже, след като се наложи изключително трудно при домакинството си на Ямбол с 85:83 в мач от XVII кръг. Александър Янев вкара 16 точки за „моряците”, Николай Колев се отличи с „дабъл-дабъл” – 14 точки и 10 борби, Джими Хънт и Тихомир Желева добавиха съответно по 13 и 12 точки, а Симеон Илиев и Пламен Алексиев завършиха с по 11 и 10 точки.

Джон Офоегбу вкара 23 точки за гостите, а Мартин Дурчев и Станислав Говедаров добавиха съответно по 20 и 18.

Двубоят започна равностойно, но с малко повече късмет домакините успяха да отворят разлика от две точки. Преднината на „моряците” бе бързо заличена, като ямболии дори поведоха – 14:10 след тройка на Дурчев и страхотни изяви на Офоегбу в подкошието. Любомир Минчев взе прекъсване, а след подновяването на играта възпитаниците му коригираха представянето си и стигнаха до най-голямата си преднина – 24:18. В последните две минути на частта и двата отбора допуснаха много брак в играта си и края на частта дойде при - 25:21.

Втората четвърт започна силно за Ямбол и след серия от 6:1 дошла след страхотна игра на Радионов и Дурчев, гостите пак  бяха напред - 27:26. В следващите минути и двата отбора изпитваха сериозни затруднения в завършващата фаза на атаките си, което допринесе и за лошото качество на играта. Любо Минчев реагира пръв и взе ново прекъсване, като и този път наставленията му дадоха резултат за момент и Черно море поведе за момент, но до края на полувремето, Говедаров, Офоегбу и Дурчев демонстрираха класа и върнаха преднината на гостите – 46:43.

Третата четвърт отново започна равностойно, но шест минути след началото на полувремето Ямбол дръпна с осем точки след красив пробив и тройка на Говедаров. „Моряците” се опитаха да скъсят изоставането си, но направиха няколко непростими пропуска и преди началото на решителните десет минути вече изоставаха с 11 точки – 60:71.

В последната четвърт варненци се хвърлиха да обръщат развоя на срещата в своя полза, като демонстрираха самочувствие във важните моменти и 24 секунди преди края изравниха след тройка на Хънт – 83:83. В оставащото време двата отбора извършиха поредица от нарушения, като гостите имаха претенции към няколко отсъждания на реферите, като в крайна сметка, Черно море измъкна победата, след като Пламен Алексиев вкара и оформи крайния резултат – 85:83.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ - ЯМБОЛ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар