Валутни курсове

Хороскоп

събота, 25 февруари 2012 г.

Челси се събуди срещу Болтън


Отборът на Челси най-после зарадва своите привърженици на „Стамфорд Бридж”, успявайки да се наложи с класическото 3:0 над състава на Болтън в мач от 26-ия кръг на Висшата лига.

Давид Луис, Дидие Дрогба и Франк Лампард реализираха за „сините” през второто полувреме срещу отбора на Мартин Петров, който не бе в групата на тима си за този двубой.

През първата част футболистите на Вилаш-Боаш демонстрираха позната пасивност и липса на идеи, като единствените по-сериозни възможности се откриха пред Лампард и Стъридж в началото и в средата на полувремето, и но и двамата нямаха шанс да се разпишат.

След почивката лондончани най-после се събудиха и успяха да вкарат цели три гола във вратата на гостите. В 42-ата минута многоходова атака завърши с много хубава изява на Давид Луис, който действа като централен нападател в наказателното поле, освободи се и с плътен изстрел откри за 1:0.

В 62-ата минута Дидие Дрогба удвои след точен изстрел с глава. Франк Лампард центрира от ъглов удар, а котдивоарецът надскочи отбраната на Болтън и вкара за 2:0.

Самият Лампард оформи крайното 3:0 в 79-ата минута, реализирайки своя 150-и гол в първенствата на Англия. Англичанинът се възползва от пас на Хуан Мата и от въздуха засече кълбото в мрежата.

Така „сините” сложиха край на серията си от пет мача без победа и се завърнаха сред първите четири отбора в класирането. Лондончани имат 46 точки ще останат в топ 4, ако Арсенал не успее да победи Тотнъм утре в лондонското дерби. Отборът на Болтън е на 19-о място с едва 20 точки.



0 коментара

Публикуване на коментар