Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 7 февруари 2012 г.

14 месеца затвор за убито дете на пешеходна пътека


Присъда от година и два месеца затвор наложи Бургаският окръжен съд на 33-годишната Надя Иванова, която прегази 12-годишно момиче на пешеходна пътека.

Петокласничката Валя беше убита на 17 юни миналата година на улица "Транспортна" в Бургас.

Момичето пресичало на пешеходна пътека, кола от едната пътна лента спряла, но паралелно движещо се с първия автомобил "Ауди А3" не спряло и блъснало детето.

Жената ще бъде лишена и от шофьорската си книжка за четири години и два месеца. Тя трябва да плати и 854 лева разноски по делото. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Делото днес бе гледано по съкратена съдебна процедура, защото Иванова се призна за виновна и каза, че съжалява за случилото се. В съда тя припадна.

Журналистите изобщо не бяха допуснати до Иванова, която беше строго пазена от съдебната охрана. В съда е била депозирана молба, с която се иска осигуряване на допълнителна сигурност на подсъдимата заради отправени към нея заплахи за заливане с киселина, линч и заплахи за убийство.

Майката на загиналото момиче Мария Димитрова обясни пред журналистите, че не искат отмъщение, както е заявила в съдебната зала адвокатката на Надя Иванова.

"Тук се борим, за да няма повече такива неща. Не се борим за мъст и отмъщение. Искаме да предотвратим всички такива деяния и в 21 век в една модерна и европейска държава да спрем да говорим за убит пешеходец на улицата. Искаме строги наказания. Но не целим мъст и отмъщение", заяви Мария Димитрова.

В съдебната зала стана ясно, че 33-годишната Надя Иванова е разведена и сама се грижи за 13-годишния си син, като живее заедно с родителите си.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар