Валутни курсове

Хороскоп

събота, 21 януари 2012 г.

Прогноза за времето в България за 21.01.2012


Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Започналите от запад превалявания от сняг, в следобедните часове ще обхванат и източните райони. Около обяд от запад валежите ще започнат да спират, а облачността - да се разкъсва. Значителни ще бъдат валежите на места в Предбалкана, Източна България и Рило-Родопската област. Вятърът ще бъде предимно умерен от запад-северозапад, но след пладне в Източна България ще бъде и временно силен от северозапад – север. Най-ниски ще останат дневните температури по високите полета на Западна България - минус 1° - минус 2°. В останалата част от страната максимални температури – между 0 и 5°. В София - около минус 1°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното, започвайки след пладне в Западна България да се повишава.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като значителни ще бъдат валежите в Предбалкана и в Рило-Родопската област. Вятърът по високите части ще е силен и бурен от северозапад, север. По планинските проходи ще има навявания. Температурите през деня ще се понижават, след обяд на 1200 м.н.в ще е около минус 7°, на 2000 м около минус 13°.

Над Черноморието ще е облачно, около и след пладне дъждът ще преминава в сняг. Вятърът до обяд ще бъде умерен от запад, но след пладне временно силен от северозапад и север. 

По-значителни валежи се очакват по южното крайбрежие до към 15-25 л/кв.м. Максимални температури едва 0-2°.



0 коментара

Публикуване на коментар