Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 31 януари 2012 г.

Прогноза за времето в България за 01.02.2012


През следващото денонощие времето у нас ще се задържи мразовито. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 17° и минус 22°, в отделни райони до минус 25° - минус 29°, по Черноморието и в крайните югозападни райони - между минус 8° и минус 13°. В района на София минимална температура около минус 18°. Утре около обяд от запад ще започне да се заоблачава, като облачността ще бъде първоначално висока и средна, но към края на деня ще се вплътнява и снижава. Над източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен източен, в Източна България – северен, вятър. 

Максимални температури в Северна България между минус 14° и минус 9°, в Южна между минус 9° и минус 4°, в крайните югозападни райони до около 0°; в София около минус 7°. През нощта срещу четвъртък вятърът от изток ще се усилва и в западните райони завали слаб сняг.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините на Западна България след обяд ще се заоблачава, а над останалите райони ще се задържи предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°. През нощта срещу четвъртък в западните масиви завали сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево; само над крайните южни райони ще е облачно и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.



0 коментара

Публикуване на коментар