Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 8 декември 2011 г.

Сензация: Ман Юнайтед "изгоря" в Базел и е аут от ШЛ! (видео)


Английският гранд Манчестър Юнайтед сензационно отпада от Шампионската лига още след груповата фаза на турнира, след като загуби с 1:2 при гостуването си на Базел и така остана на трето място в своята група и ще трябва да продължи участието си в Лига Европа. Възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън, които са финалисти от миналогодишното издание на Шампионската лига пуснаха два нелепи гола във вратата си, дело на Марко Щрелер и Александер Фрай и макар да върнаха едно попадение чрез Фил Джоунс, така и не успяха да стигнат до реми, което щеше да ги класира напред.

Манчестър Юнайтед започна с доста по-високо самочувствие срещата и като че ли успя да наложи териториален натиск, владеейки топката в половината на противника. За пореден път през този сезон обаче отбраната на английския шампион изневери на отбора и в 12-ата минута Крис Смолинг и Неманя Видич се сблъскаха във вратарското поле пред Давид де Хеа и това доведе до сериозно объркване в пеналтерията на гостите. Испанският страж изчисти центрираната от Шакири топка пред него, но тя попадна в краката на Марко Щрелер, който с удар от десетина метра я прати покрай дясната греда за 1:0.

В 30-ата минута гостите пропуснаха най-чистото си положение, като на върха на атаката се оказа Уейн Рууни, който обаче от само един метър пред Ян Зомер не успя да се разпише. Той не уцели центрираната от Гигс топка, а също отблизо с коженото кълбо се размина и Парк. Ман Юнайтед продължи да натиска и първо Уейн Рууни стреля в ръцете на Зомер, а след това и фаул в опасна близост до наказателното поле на швейцарците не бе разигран по най-добрия начин от състава на "червените дяволи".

В тези моменти Луиш Нани тормозеше много защитата на съперника с пробивите си по дясното крило, но центриранията му така и не бяха оползотворени от атакуващите футболисти на неговия тим.

След почивката нещата не се промениха особено и Манчестър Юнайтед с всички сили продължаваше да търси изравнителен гол, който да ги прати напред в елиминационната фаза. Англичаните бяха много близо до него в 61-ата минута, когато при поредното опасно центриране пред Ян Зомер десният бек на домакините Маркус Щайнхофер прати топката в горната греда на собствената си врата. При добавката пък Ашли Йънг не успя да вкара.

Така се стигна до 84-ата минута, в която поредното жестоко разминаване в защитата на "червените дяволи" доведе до втори гол в тяхната врата. Джердан Шакири центрира в наказателното поле, там първо Рио Фърдинанд, а след това и Крис Смолинг се разминаха с топката, за да остане Александер Фрай само на един метър от Давид де Хеа и с глава да направи резултата 2:0.

В 89-ата минута Манчестър Юнайтед стигна до гол при поредното разбъркване пред вратата на Зомер. Фил Джоунс прати топката в мрежата на домакините, след като Федерико Македа тресна гредата от поредната страхотна позиция за нападател на "червените дяволи". Зомер обаче не успя да овладее топката, пратена от Джоунс към неговата врата.

БАЗЕЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. Бенфика 12 т.
2. Базел 11 т.
3. Манчестър Юнайтед 9 т.
4. Оцелул 0 т.








http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар