Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 4 декември 2011 г.

Прогноза за времето в България за 05.12.2011


През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Минимални температури ще са в доста широки граници – в районите, където ще е тихо - между минус 1° и 4°, но на отделни места, главно в Дунавската равнина и северно от планините, където и през нощта ще е с вятър, до 6°-8°. В София около 0°. Утре от запад-северозапад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява; предимно слънчево ще се задържи над югоизточната половина от страната. В сутрешните часове на отделни места, главно в Горнотракийската низина и в котловините ще има мъгла и намалена видимост. В Източна България ще духа умерен, северно от планините и временно силен вятър от юг-югозапад; там и дневните температури ще са най-високи – до 20-22°. В останалите райони от страната максимални температури между 13° и 18°. В София – около 15°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември – ще се понижава.

Над планините постепенно ще се заоблачи. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 12°, а на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще има мъгла или намалена видимост. През деня ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури 14°-16°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



0 коментара

Публикуване на коментар