Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 4 август 2011 г.

Австрийски алпинист загина край Тюленово


27-годишен австриец загина, след като падна от четириметрова скала в морето край село Тюленово, община Шабла.
Трагичният инцидент е станал около 16.30 часа на 2 август, съобщи кметът на селището Невяна Донева. Мъжът е бил скален катерач и тренирал от няколко дни заедно с двама свои приятели на скалите край Тюленово. Идвал на това място за трета година и познавал брега. По време на злополуката е бил обезопасен с въже, но неясно как полетял от скалата във водите.
Колегите му се притекли на помощ, но усилията им били напразни. Пристигналите на място екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията констатирали смъртта. Трупът е бил откаран в Съдебна медицина - Добрич. По тялото няма открити следи от травми, а причина за смъртта е удавяне. Изяснява се дали катерачът е имал проблеми със сърцето.
Край Тюленово често тренират алпинисти и през годините е имало 3-4 инцидента, каза Невяна Донева. Преди три години също е имало смъртен случай. Скалите в района са ронливи, а брегът - отвесен и стръмен. Би трябвало групите катерачи да си осигуряват допълнително обезопасяване, коментира кметицата./Информация на Дарик радио.

0 коментара

Публикуване на коментар