Валутни курсове

Хороскоп

събота, 30 юли 2011 г.

Дете е с опасност за живота след възпламеняване на газ


Петгодишно дете от Търговище е настанено за лечение в Клиниката по изгаряния във Варна, след като пострада при възпламеняване на газ, съобщиха от областната дирекция на МВР в Търговище.

Момчето е с опасност за живота.

Драмата се разиграла в мазе на жилищен блок в града около 22 часа на 28 юли. В блока няма газова система. Една от версиите, по които се работи, е, че от канализационната система на кооперацията се е утаил газ, подобен на блатните.

Детето влязло в помещението с дядо си и играело с играчка йо-йо на батерии. Вероятно играчката е предизвикала искрата, коментира за БТА комисар Станимир Парашкевов, директор на ОД на МВР в Търговище.

Специалисти от Гражданската защита след инцидента установяват наличие на газ шест пъти над нормата. Обектът е обработен.

Момчето е откарано незабавно в "Спешна помощ" към Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. Оттам след оказване на първа помощ поради големия процент изгаряния е транспортирано във Военна болница във Варна. Момчето е

обгоряло от моментен пламък, според медици.

Причините за възпламеняването са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицията.

0 коментара

Публикуване на коментар