Валутни курсове

Хороскоп

петък, 22 юли 2011 г.

Издирват 34-годишен за убийството на Яна



МВР издирва Николай Русинов, на 34 г., заради убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
"Лицето, което издирваме – Николай Русинов, се е познавало с Яна и дори вечерта на убийството имаме свидетелски показания, че са имали близък контакт", посочи министърът.
Той добави, че за Русинов има безспорни доказателства от експертизата, че е съпричастен към убийството, има ДНК профил и в момента започва неговото издирване.
Цветан Цветанов посочи, че задържаното лице по случая също е на 34 години и в момента продължават процесуално-следствените действия. Пламен Трифонов е със 72-часова мярка за задържане.
Сигналът за Трифонов е дошъл от гражданин, който съобщил за човек, мотаещ се в района на Борисовата градина.
Мъжът водел скитнически начин на живот в столицата, а основното му препитание било събирането на бутилки, от МВР обаче твърдят, че не става въпрос за клошар.
Издирваният Николай Русинов пък работел в частна фирма като преводач. Той е криминално проявен.
През 2008 г. влязъл в регистрите на МВР за нанасяне на лека телесна повреда на мъж в района на столицата.
Миналата седмица е заявил, че отива в чужбина. "Не е ясно до колко това е истина", обяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.
"Самите веществени доказателства могат да говорят какво се е случило в нощта на убийството", каза той.
Към момента задържаният Николай Трифонов отказва да дава показания.
"Имаме предположения, версия, че тримата са били заедно", каза Йорданов.
Минал е през детектор на лъжата и резултатите показват, че не може да бъде отхвърлен като съпричастен към разследването, допълниха от СДВР.
Основната версия на разследващите е, че убийството е станало по непредпазливост, докато двамата са се опитвали да изнасилят Яна.
Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи още, че вече са готови поръчаните експертизи и сутринта, след като е имал ясната картина по случая, е информирал родителите на момичето.

0 коментара

Публикуване на коментар