Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 11 януари 2011 г.

Инвазията на Skype продукти продължава


Множество компании започват масово интегриране на клиентския софтуер на Skype. И тук не става въпрос само за производителите на смартфони и таблети, а и за уреди, каквито има във всеки хол. Там, където са разположени телевизори и системи за домашно кино.
На ежегодното изложение в Лас Вегас Skype беше демонстриран на редица телевизори, които имат функцията за връзка с интернет.
Някои, като Panasonic и LG, показаха възможност за безплатни HD видео разговори чрез продуктите си. Към тази компания се присъединиха Sony и Vizio, макар при тях качеството на изображението да не е на възможно най-високата резолюция.

За всички, които имат телевизори без Skype и не планират да купуват нов, също има решение. Програмата е интегрирана в Blu-ray плеъри. За целта е необходимо и закупуването на камера, която да осъществява видео връзката.
Потребителският интерфейс е опростен и удобен. Можеш да си в Skype, докато гледаш телевизия и да получаваш известия за съобщения или обаждания в долния ъгъл на екрана. Дори лентата със списъка с контакти може да бъде видима постоянно в определена за целта позиция.
От Sony обаче побързаха да уточнят, че интеграцията на Skype в редица техни продукти няма да засегне Playstation 3 въпреки масовото желание на геймърите конзолата им да поддържа програмата за чат, телефонни и видеоразговори.

0 коментара

Публикуване на коментар