Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 20 януари 2011 г.

София и Монтана приемат Купа на България по баскетбол



София и Монтана ще са домакини на турнирите Купата на България по баскетбол за 2011 година реши Управителният съвет на БФ Баскетбол.

София приема в зала "Универсиада" Купата за мъже от 10 до 13 март, а Монтана е домакин на женския турнир в зала "Огоста" в края на февруари.
Любопитна подробност е, че Монтана за първи път приема финали на турнира за Купата на България за жени.
По думите на президента на баскетболната централа Михаил Михов офертите при мъжкия турнир са били равностойни като предложения. Освен София да организира Финалната осмица при мъжете заяви и Самоков.
"София бе избрана за домакин почти единодушно от Управителния съвет. Единственият глас "против" бе на Рилски спортист", заяви Михов. Той обясни в прав текст защо турнирът бе изместен за месец март, след като през миналата година бе прието да е през февруари.
"Наложи се да изместим надпреварата отново за месец март, тъй като предишното решение бе от миналата година. Тогава имахме желение Купата на България да влезе в общия европейски календар. Също така бяхме сигурни, че шампионът Лукойл Академик ще играе в съвсем друг турнир, а не EuroChallenge. За съжаление ФИБА-Европа не е съобразила третия по сила европейски клубен турнир с това", коментира още шефа на родната баскетболна централа.

0 коментара

Публикуване на коментар