Валутни курсове

Хороскоп

петък, 14 януари 2011 г.

Борисов "разпънал чадър" над бирен бос?


Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на началника на митниците Ваньо Танов да спре проверка срещу собственика на бирена фабрика, която е работела без лиценз. Рова става ясно от стенограмите на новите скандални записи, разпространени от „Гласове".
Според изданията, флашка със записи на разговори на Ваньо Танов с Бойко Борисов, Антоний Странджев и Симеон Дянков е била предоставена лично на зам.-главния редактор на „Галерия" и директор на „Гласове" Явор Дачков.
Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата", казва Борисов на Танов по адрес на собственика на фабриката, произвеждаща бирите „Леденика" и „ММ" Михаил Михов. „Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", казва още Борисов. Той нарежда на Танов да изтегли мобилна група, изпратена по сигнал във фабриката, която работела въпреки отнетия лиценз.
Става ясно, че е настъпил разнобой между вицепремиера Симеон Дянков и Бойко Борисов, тъй като финансовият министър е искал фабриката да бъде запечатана веднага, след като наличните количества бира бъдат бутилирани. Стенограмата от разговора на Танов и Дянков все още не е публикувана.
Диалозите от флашката се провеждат в края на февруари или през март 2010 г., когато лицензът на фабриката в Мездра е бил отнет заради многобройни акцизни и данъчни нарушения.
В средата на февруари 2010 г. Танов е подписал решение, с което се отнема лиценза на бирената фабрика за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки в Мездра.

0 коментара

Публикуване на коментар