Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 10 януари 2011 г.

Сгащиха четирима телефонни измамници



Четирима души, занимавали се с телефонни измами, са задържани при акция на Криминална полиция и служители на дирекциите в София и Велико Търново, съобщи МВР.

Трима от групата – А. Д. (25 г.) и 27-годишните М. П. и Д. Д., са арестувани в Павликени, докато подготвяли поредния си "удар". Един от мъжете е криминално проявен и осъждан за измами.

В апартамент в София е задържан и техният „колега“ – 29-годишният М. М. – Комара, също криминално проявен за кражби, измами и обсебвания.

При претърсване на жилище в Павликени, ползвано от задържаните, са открити 8 мобилни апарата и 8 SIM-карти, част от които са използвани в схемата.

Четиричленната група е действала активно през последните три месеца – само за този период са документирани 9 телефонни измами, от които задържаните са придобили над 30 хиляди лева.

Те звъняли на случайно избрани телефонни номера и по познатата схема с болен роднина, на когото ще "осигурят" лечение, искали от жертвите си различни суми или златни накити.

После изпращали на адреса своите „мулета” – обикновено непълнолетни лица, които срещу малък процент доставяли парите.
Според събраните до този момент данни Комара е направлявал т. нар. “мулета” – изпращал ги на съответните адреси, за да приберат парите от жертвите.
Четиримата мъже са задържани за 24 часа в поделения на МВР.

0 коментара

Публикуване на коментар