Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 16 януари 2011 г.

Прогноза за времето на НИМХ за 16.01.2011



Днес преди пладне над източната половина от страната ще е облачно и на места ще превалява дъжд. Над останалата част от страната облачността ще продължи да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. В следобедните часове и в източните райони преваляванията ще спрат, облачността ще се разкъса. В Дунавската равнина ще продължи да духа умерен до силен вятър от северозапад, в Източна България - от север, с който в страната ще проникне сравнително студен въздух. До края на деня вятърът ще отслабне. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 5° и 10°, в София около 5°.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за януари.
Над планините в източната половина от страната преди обяд ще има значителна облачност и на места над 1200 метра ще превали слаб сняг, в по-ниските части – слаб дъжд. Над масивите от западната – облачността ще се разкъса и ще намалее. В следобедните часове и над Източна Стара планина и Родопите облачността ще се разкъса и ще намалее. Ветровито – със силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, а на 2000 метра – около минус 4°.
Над Черноморието преди пладне ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд. В следобедни часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще бъде ветровито – с умерен до силен северен вятър. Максимални температури на въздуха 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: www.weather.bg

0 коментара

Публикуване на коментар