Валутни курсове

Хороскоп

събота, 15 януари 2011 г.

Прогноза за времето на НИМХ за 15.01.2011



Днес над по-голямата част от страната денят ще започне с разкъсана облачност до слънчево, но още преди обяд от северозапад пак ще се заоблачи. Отначало в Северозападна България, а през втората половина от деня на места в западните и централните райони от страната ще превали дъжд. Привечер и през нощта срещу неделя преваляванията ще достигнат Източна България. В отделни райони е възможно и да прегърми. Количества на валежите - предимно между 5 и 10 л/кв.м. След обяд ще се усили вятърът от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен. Максимални температури - между 10 и 15°. В София - около 12°.
Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца, с тенденция към края на денонощието да се повишава.
Над планините облачността ще се увеличи и от запад на изток ще превали - над 1500-1700 метра - сняг, в по-ниското - дъжд. Вятърът ще е от северозапад, преди обяд до умерен, но след обяд - рязко ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.
Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна през втората половина от деня и през нощта срещу неделя, когато ще превали дъжд. Вечерта вятърът от запад-северозапад ще се усили. Максимални температури на въздуха по крайбрежието - между 8 и 12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, с тенденция вечерта да започне усилване.

Източник: www.weather.bg/

0 коментара

Публикуване на коментар