Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 22 декември 2010 г.

Гейовете открито в US армията



Президентът на САЩ Барак Обама подписа закон, който позволява гейовете да служат в армията без да се налага да крият сексуалната си ориентация.
С подписа си американският държавен глава сложи край на закона „ Не питай, не казвай."
Същността му бе в това, че на хомосексуалистите от двата пола се разрешава да служат в армията, но заедно с това им бе забранено да разкриват своята сексуална ориентация, а военните командири не трябва да задават въпроси за нея.
Законът, който забранява на военни гейове и лесбийки да демонстрират сексуалната си ориентация, беше гласуван от Конгреса през 1993 г. и подписан от бившия президент Бил Клинтън.
По време на официалната церемония Обама заяви, че доблестта и саможертвата в армията вече не се определят от сексуалната ориентация.
Заобиколен от висши военни представители и членове на Конгреса Барак Обама заяви, че е горд да подпише закон, който по думите, му ще укрепи националната сигурност.
Десетки хиляди американци повече няма да са принудени за живеят в лъжа за да служат на страната, която обичат, заяви президентът Обама.
„Страната ни повече няма да отхвърля службата на хиляди патриоти, които бяха принудени да напуснат армията, въпреки качествата си, въпреки смелостта и усърдието си.", посочи американският президент.

0 коментара

Публикуване на коментар