Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 20 декември 2010 г.

Секс маниак е?


Някога замисляли ли сте сте що е това секс маниак? Оказа се, че е нещо много повече от човек, който е обсебен от това да прави секс.
Сексуалните маниаци се чувстват застрашени и са по-несигурни за романтични отношения от останалите хора, според осъществено в Нова Зеландия изследване.
То е обхванало повече от 600 души и установило, че хората с натрапчиво сексуално поведение се чувстват неспокойни и тревожни по отношение на връзките си и се опитват да не стават твърде емоционално привързани към другите.
Университетът Мейси съобщава, че изследването, осъществено от психоложката Карен Файсландер, е първо по рода си в Нова Зеландия.
Фейсландер твърди, че пристрастяването към секса превзело първите страници на изданията тази година след разкритията за любовния живот на Тайгър Уудс е комплексно състояние, което не е било изследвано в дълбочина като сфери като злоупотребата с наркотици или депресията.
Според нея терминът "секс маниак" за пръв път се появява в началото на 80-те години и е имало 29 други термина в научната литература, описващи състоянието, включително сексуална натрапчивост, разстройство на прекомерното полово желание и хиперсексуалност.
Предпочитаният съвременен термин е сексуални поведения извън контрол (OOSCH).
"То е широко недоразбрано и стигматизирано", заявява младата изследователка.
"Няма известно ефективно лечение. Не знаем какво го причинява или как да го лекуваме".
Поради смущението открито да обсъждат проблема, проучването на Файсландер е използвало анонимна онлайн анкета сред 621 души за сексуалния им живот.
407 от анкетираните се самоопределили като сексуални маниаци, а 214 отрекли това. Забележете бройката.

0 коментара

Публикуване на коментар