Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 29 декември 2010 г.

Електронната поща май върви към своя край


Когато Марк Зукърбърг обяви, че имейлите са на прага на естествената си смърт, мнозина определиха изявлението като арогантно и непремерено. Последвалите изследвания по въпроса обаче показват, че създателят на  Facebook може би наистина има право.
Както в случаите с аудио- и видеокасетите и факсовете, да речем, използването на електронна  поща е в необратим спад в последно време, пише Daily mail.
Според проучване на comScore милиони британци, в голямата си част тези под 25 години са изоставали „тромавата”, според тях, електронна поща за сметка на социалните мрежи. Трите най-популярни „доставчици” на имейли на Острова - Yahoo! Mail, Gmail и Hotmail, регистрират постоянен спад на посетителите на своите сайтове.
Само за няколко месеца от октомври 2009-а насам 1,2 милиони потребители са спрели да използват или директно са закрили електронните си пощи.
Предпочитанията се насочват към социалните мрежи, които дават възможност за мигновена комуникация, а споделянето на снимки е доста по-лесно, коментират специалисти. Неслучайно Facebook и Twitter привличат все повече хора – съответно 1,3 милиона и 320 хиляди от януари насам.
Спамът, който лесно преминава през по-голямата част от филтрите на електронните  пощи, също спомага за масовия отлив, категорични са експерти.

Защитници на имейлите обаче твърдят, че електронната поща гарантира конфиденциалност, каквато социалните мрежи не могат да предоставят. А това в множество случаи е от изключителна важност, особено що се отнася до бизнес средите.  

0 коментара

Публикуване на коментар