Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 15 декември 2014 г.

Страховити дербита в осминафиналната фаза на ШЛ


Жребият е ясен! Големите грандове узнаха своите съперници за осминафиналната фаза от Шампионката лига. Събитието се проведе  на официална церемония в Нион (Швейцария), а образувалите се двойки предвещават много емоции и футбол от най-високо качество.
Безспорно, „черешката на тортата" са двойките Манчестър Сити-Барселона и Челси-ПСЖ.
Битката между „граждани" и каталунци е повторение на миналогодишното им  съперничество. В последните дни на месец февруари, двата тима отново се срещнаха на фаза осминафинал, като тогава крайният успех бе за Барса. „Блаугранас" елиминираха своя опонент след две победи с 2:0 и 2:1. Със сигурност, шампионите на Англия ще са настроени за реванш, а играчи като Кун Агуеро ще създадат множество проблеми на нестабилната каталунска  отбрана.
Още едни стари познайници си дават среща на тази фаза от турнира. ПСЖ и Челси подновяват богаташкото съперничество помежду си. Французите със сигурност бленуват за отмъщение, след като през изминалия сезон драматично бяха отстранени от момчетата на Жозе Моуриньо. Това се случи на етап-четвъртфинал, а решаващ бе голът на чужд терен отбелязан от Еден Азар.
Леката ръка на Карл-Хайнц Ридле изтегли и двойката Ювентус-Борусия (Дортмунд). Сблъсъкът ще напомня сериозно за знаменития финал между двата тима през 1997 година, когато крайният успех бе за рурци.
Сериозен късмет със жребия извади настоящият шампион Реал (Мадрид), който отново попадна на Шалке 04. Припомняме, че гелзенкирхенци все още сънуват кошмари от миналогодишните си мачове с „кралете", тъй като паднаха тежко с 1:6 и 1:3.
Димитър Бербатов и Монако също нямаха късмет. Княжеството ще се бори за място на четвъртфинал срещу Арсенал, като „топчиите" ще се опитат най-накрая да се доберат до най-добрите 8. Нещо, което вече им отбягва няколко години.
Байерн (Мюнхен) ще има наглед лека задача с чуждестранния легион на Шахтьор (Донецк), а португалският гранд Порто ще мери сили с душманина на Лудогорец-Базел.
Първите срещи от осминафиналната фаза ще се играят на 17, 18, 24 и 25 февруари. Реваншите са насрочени за 10, 11, 17 и 18 март. Финалът на Шампионската лига ще бъде на 6-ти юни, а арена на грандиозното събитие ще бъде Олимпийският стадион в Берлин.
УЧАСТНИЦИ В ЖРЕБИЯ:
ПОСТАВЕНИ: Атлетико (Мадрид), Реал (Мадрид), Монако, Борусия (Дортмунд), Байерн (Мюнхен), Барселона, Челси, Порто
НЕПОСТАВЕНИ: Ювентус, Базел, Байер (Леверкузен), Арсенал, Манчестър Сити, ПСЖ, Шалке 04, Шахтьор (Донецк)
ЕТО И ВСИЧКИ ОСМИНАФИНАЛНИ ДВОЙКИ:
ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН-ЧЕЛСИ
МАНЧЕСТЪР СИТИ-БАРСЕЛОНА
БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН)-АТЛЕТИКО (МАДРИД)
ЮВЕНУТС-БОРУСИЯ (ДОРТМУНД)
ШАЛКЕ 04-РЕАЛ (МАДРИД)
ШАХТЬОР (ДОНЕЦК)-БАЙЕРН (МЮНХЕН)
АРСЕНАЛ-МОНАКО
БАЗЕЛ-ПОРТО



0 коментара

Публикуване на коментар